Epres-spárgás fejes saláta
Az eper nem csak édességekben kiváló, hanem salátákban is megállja a helyét. Remélem ezzel a finomsággal hozzájárulok ahhoz, hogy a napi 30%-os nyersétel arány meglegyen az étkezésedben.
Elkészítési idő
10 perc
Hozzávalók (2 főre)
- 6 szál fehér spárga
- 1 evőkanál balzsamecet
- 15 szem eper
- 1 fejes saláta
- 2 evőkanál olivaolaj (hidegen sajtolt)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés menete
A spárgát megpucoljuk, a fás szárvéget levágjuk, megmossuk majd hosszában és keresztben is félbe vágjuk (1 szál spárgából így 4 darab lesz). Egy serpenyőben nagy lángon kb. 3-5 perc alatt megpirítjuk. Amikor jónak találjuk egy evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzhelyről.
Az epret megmossuk, félbe vágjuk. A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk és két tányért kibélelünk vele. Erre halmozzuk középre a pirított spárgát, majd az eperrel díszítjük. Végül az olivaolajjal meglocsoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (itt a só és a bors akár el is hagyható).
Váljék egészségedre!
Hogyan legyél sikeres életmódváltó?
Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.
„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”