Epres-spárgás fejes saláta

Szerző:

Az eper nem csak édességekben kiváló, hanem salátákban is megállja a helyét. Remélem ezzel a finomsággal hozzájárulok ahhoz, hogy a napi 30%-os nyersétel arány meglegyen az étkezésedben.

Elkészítési idő

10 perc

Hozzávalók (2 főre)

  • 6 szál fehér spárga
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 15 szem eper
  • 1 fejes saláta
  • 2 evőkanál olivaolaj (hidegen sajtolt)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés menete

A spárgát megpucoljuk, a fás szárvéget levágjuk, megmossuk majd hosszában és keresztben is félbe vágjuk (1 szál spárgából így 4 darab lesz). Egy serpenyőben nagy lángon kb. 3-5 perc alatt megpirítjuk. Amikor jónak találjuk egy evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzhelyről.

Az epret megmossuk, félbe vágjuk. A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk és két tányért kibélelünk vele. Erre halmozzuk középre a pirított spárgát, majd az eperrel díszítjük. Végül az olivaolajjal meglocsoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (itt a só és a bors akár el is hagyható).

 

Váljék egészségedre!

Hogyan legyél sikeres életmódváltó?

Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”

 

Buják Éva I bujakevi.hu