Fűszervaj friss zöldfűszerekkel

Szerző:

A fűszervaj friss zöldfűszerekkel nem véletlenül lett az egyik kedvencem. Amellett, hogy finom és egyszerűen elkészíthető, nagyon sokoldalúan felhasználható. A bolti verzió meg sem közelíti a házi készítésűt.

Ajánlom szendvicskrémnek, grillezéshez, tepsiben sült burgonyához, vagy akár leveles, illetve kelt tésztába tölteléknek.

Elkészítési idő

10 perc

Hozzávalók

  • 200 g puha vaj
  • 1 evőkanálnyi friss, apróra vágott petrezselyem
  • 2 ág friss rozmaring levele apróra vágva
  • 2 ág friss kakukkfű apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva vagy reszelve
  • só, bors ízlés szerint

Az elkészítés menete

A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük. Ez 1-2 percet vesz igénybe.

A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a fokhagymával és a sóval, borssal együtt a vajhoz keverjük.

A tálaláshoz petrezselyemlevéllel, snidlinggel díszíthetjük.

TIPP:

Hűtőben tárolva 1 hétig áll el, de kisebb adagokban le is lehet fagyasztani.

Lehet csak egy zölfűszerből is készíteni pl. petrezselyem, snidling, rozmaring stb.

Váljék egészségedre!

Hogyan legyél sikeres életmódváltó?

Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”

 

Buják Éva I bujakevi.hu