Fűszervaj friss zöldfűszerekkel
A fűszervaj friss zöldfűszerekkel nem véletlenül lett az egyik kedvencem. Amellett, hogy finom és egyszerűen elkészíthető, nagyon sokoldalúan felhasználható. A bolti verzió meg sem közelíti a házi készítésűt.
Ajánlom szendvicskrémnek, grillezéshez, tepsiben sült burgonyához, vagy akár leveles, illetve kelt tésztába tölteléknek.
Elkészítési idő
10 perc
Hozzávalók
- 200 g puha vaj
- 1 evőkanálnyi friss, apróra vágott petrezselyem
- 2 ág friss rozmaring levele apróra vágva
- 2 ág friss kakukkfű apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva vagy reszelve
- só, bors ízlés szerint
Az elkészítés menete
A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a fokhagymával és a sóval, borssal együtt a vajhoz keverjük.
A tálaláshoz petrezselyemlevéllel, snidlinggel díszíthetjük.
TIPP:
Hűtőben tárolva 1 hétig áll el, de kisebb adagokban le is lehet fagyasztani.
Lehet csak egy zölfűszerből is készíteni pl. petrezselyem, snidling, rozmaring stb.
Váljék egészségedre!
Hogyan legyél sikeres életmódváltó?
Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.
„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”