Mediterrán krumplisaláta
Ajánlom figyelmedbe az őszbe nyári hangulatot csempésző Mediterrán krumplisaláta receptjét.
Teljes értékű, laktató, finom.
Elkészítési idő
15 perc + a krumpli főzési ideje
Hozzávalók 4 főre
- 500g krumpli héjában megfőzve
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 db koktélparadicsom
- 100g sárga húsú paprika
- 100g piros húsú paprika
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 100g fekete olajbogyó (magozott)
Az öntethez:
- 5 evőkanál forró levesalaplé
- 2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet (pl. almaecet) biológiai erjesztésű
- 2 evőkanál olívaolaj (hidegen sajtolt)
- só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint
Az elkészítés menete
A héjában megfőtt krumplinak még melegen lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk.
Az öntethez a levesalaplevet, az olívaolajat, az átpasszírozott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük, majd a krumplira öntjük. A tálat lefedjük és az egészet hagyjuk kihűlni.
A paradicsomot félbe, a paprikát csíkokra, a hagymát karikákra vágjuk, végül a kihűlt krumplihoz keverjük. Ha nem elég ízes, akkor újra fűszerezhetjük.
TIPP: ha este elkészítjük, akkor az ízek jól összeérnek. Amennyiben a krumpli felitta az összes levet, akkor másnap tálalás előt egy kis olajjal még meglocsolhatjuk.
Váljék egészségedre!
Hogyan legyél sikeres életmódváltó?
Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”