Mediterrán krumplisaláta

Szerző:

Ajánlom figyelmedbe az őszbe nyári hangulatot csempésző Mediterrán krumplisaláta receptjét.

Teljes értékű, laktató, finom.

Elkészítési idő

15 perc + a krumpli főzési ideje

Hozzávalók 4 főre

  • 500g krumpli héjában megfőzve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 db koktélparadicsom
  • 100g sárga húsú paprika
  • 100g piros húsú paprika
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 100g fekete olajbogyó (magozott)

Az öntethez:

  • 5 evőkanál forró levesalaplé
  • 2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet (pl. almaecet) biológiai erjesztésű
  • 2 evőkanál olívaolaj (hidegen sajtolt)
  • só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint

Az elkészítés menete

A héjában megfőtt krumplinak még melegen lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk.

Az öntethez a levesalaplevet, az olívaolajat, az átpasszírozott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük, majd a krumplira öntjük. A tálat lefedjük és az egészet hagyjuk kihűlni.

A paradicsomot félbe, a paprikát csíkokra, a hagymát karikákra vágjuk, végül a kihűlt krumplihoz keverjük. Ha nem elég ízes, akkor újra fűszerezhetjük.

TIPP: ha este elkészítjük, akkor az ízek jól összeérnek. Amennyiben a krumpli felitta az összes levet, akkor másnap tálalás előt egy kis olajjal még meglocsolhatjuk.

Váljék egészségedre!

Hogyan legyél sikeres életmódváltó?

Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”

 

Buják Éva I bujakevi.hu