R

Referenciáim

Mit gondolnak az emberek rólam?

Kiss Rita

német és történelem szakos tanár

1,5 év alatt 12 kg-ot fogytam tartós életmódváltással (2017. július- 2018. október)

 A fogyás mindig nehezen ment. Elméletben sokat tudtam az egészséges étkezésről, de a megvalósítás a gyakorlatban kevés eredményt mutatott. Éva első tanácsadásán kitűztünk néhány célt, valamint kielemeztük a táplálkozási szokásaimat. Éva segítségével tudatosítottam, hogy mit és mennyit eszem, mennyi energiára van szüksége a szervezetemnek. Javasolta, hogy a táplálkozásom során mit és hogyan lehetne csökkenteni, módosítani. Évának nehéz dolga volt velem, mert az első két hónapban – a több sport és étrendátállítás ellenére – 1,5 kg-ot híztam. A konzultációkon kapott segítséggel átálltam a teljes értékű étrendre, emellett rendszeresen sportoltam (futás, pilates) és még így is csak nehezen és lassan mentek le a grammok. 

Fél év kitartás után  jelentős eredmény látszott: 6 kg fogyás. 1,5 év után a 12 kg-os fogyást mindenki észre veszi. (A derekamról 12 cm, a csípőmről 8 cm és a combomról 5 cm ment le! ) Ez nagyon jó érzés. Kitartás, konzekvens étrend és bíztató barátok segítettek. Éva mindig támogatott és sok javaslattal látott el. Köszönöm a segítséget.

Életmódváltásom története

Az egyetemi éveim végéig rendszeresen és sokat sportoltam. Azután több dolog miatt is (térdsérülés, új munkahely, szakmai karrierépítés, családalapítás stb.) mind a rendszeresség mind az intenzitás leszálló ágba került, mígnem gyakorlatilag már semmilyen sportnak nevezhető testmozgást sem végeztem. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebbet és rendszertelenebbül aludtam (elsősorban az üzleti utak és a munkamennyiség miatt) és a táplálkozásom minőségére sem fordítottam különösebb figyelmet. Így visszagondolva, talán az étkezések rendszerességét (reggeli-ebéd-vacsora) sikerült hellyel-közzel megtartanom. A rendszeres munkahelyi orvosi vizsgálatok eredményei monoton növekvő testtömeg-függvényt rajzoltak ki, de nagyjából tíz éven keresztül nem mutattak semmilyen, a normálistól eltérő értéket. Mígnem 35 éves koromban a 140/90-es vérnyomás érték mérését követően az orvos életmódváltást javasolt.

Az étrendemből első lépésként kiiktattam az ipari cukrot. Megdöbbentő volt, hogy mennyi élelmiszeripari termékben és ételben van hozzáadott cukor. Például a felvágottakról nem is gondoltam volna… Most már csak teljes kiőrlésű gabonából készült tésztákat, pékárukat fogyasztok, nagyon sok nyers zöldséget és gyümölcsöt és minimálisra csökkentettem az állati fehérje bevitelemet. Gyakorlatilag igyekszem minden, az ipari méretű élelmiszergyártás termékét száműzni az étrendemből. Mindezek eredményeként 2020-ban mért 110/70-es vérnyomás mellett, gyógyszerek szedése nélkül, teljesen fittnek és kiegyensúlyozottnak érzem magam, így az ötvenedik életévem küszöbéhez közelítve.

Visszatekintve, hosszú, sok-sok apró változással teli út áll mögöttem. Ugyanakkor látom azt is, hogy mi az, amiben még tudatosabb, a testi és a lelki egészségemet még jobban támogató életet tudnék élni. Ezért az életmódváltozásomat még nem tekintem befejezett projektnek, viszont az első sikerek gyümölcseit már élvezem. Köszönöm Évinek a támogatást és segítséget!

Varga Béla

projekt menedzser

Schmidt Malina

óvódai gondozó

A tökéletes reggeli titka

Azért fordultam Évihez tanácsért, mert egészséges, vitaminokban gazdag és finom reggeliötletre volt szükségem. Korábban mindig bolti müzlit reggeliztem, amitől gyakran úgy éreztem, hogy felpuffadok, másrészről tudtam, hogy valamilyen formában finomított cukrot tartalmaz. Az Évi által javasolt müzlirecept természetesen cukormentes és emellett sok friss gyümölcsöt is tartalmaz. Legnagyobb előnye azonban, hogy könnyű elkészíteni és ízlés szerint variálható. Szinte minden reggel ezt eszem és a haspuffadás teljesen megszűnt. Nagyon szeretem, mert igazán finom és sokkal energikusabbnak érzem magam, ezen felül pedig jól esik az a tudat, hogy valami egészségeset és teljes értékűt fogyasztottam.

További pozitív mellékhatása, hogy a 6 éves kisfiamnak is nagyon ízlik. Azóta minden nap ezt reggelizik, mielőtt elindul az iskolába a korábbi fél szelet üres pirítós helyett. Köszönöm ezt a nagyszerű ötletet és igazán elégedett vagyok, hogy ilyen jó megoldást találtunk a problémára.

Az első böjtöm

Amikor 2020. januárjában először böjtöltem, nagyon örültem, hogy kérdéseimmel Évihez fordulhattam. Az információk és gyakorlati tippek, amelyeket tőle kaptam sokat segítettek és könnyen alkalmazni tudtam őket. Ha újra böjtölni fogok, szívesen fordulok ismét hozzá.

|

Kotheder ina

orvosi szakaszisztens

Hogyan legyél sikeres életmódváltó?

Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás öt leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

"Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai."

 

Buják Éva I bujakevi.hu