Spárgás rizottó
Ha nem próbáltad még ki a fehér, hántolt rizs helyett a barna rizst, akkor ezzel a rizottó recepttel nyugodtan megteheted, mert nem lesz feltűnő a különbség, és máris teljes értékű ebédet varázsoltál az asztalra.
Elkészítési idő
50 perc (15 perc előkészítés + főzési idő)
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma
- 250 g barna rizs
- 600 ml víz
- 200 g friss fehér spárga
- 300 g friss zöld spárga (Természetesen elkészíthető, csak fehér vagy csak zöld spárgából is (akkor is összesen 500 g kell belőle))
- só, bors
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- 1 evőkanál vaj
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés menete
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 2 evőkanál hidegen sajtolt olajban megpároljuk. Ehhez adjuk a megmosott 250 g barna rizst és a 600 ml enyhén sós vízben felteszünk főni. Amikor forrni kezd alacsony fokozaton fedő alatt 25 percig főzzük tovább (épphogy csak forrdogáljon).
A spárgát megmossuk (a fehéret meghámozzuk!). A végéről az elöregedett, fásabb részt, ha szükséges levágjuk, majd kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A spárgát a 25 perc elteltével a rizshez keverjük és további 15 percig főzzük vele együtt, alacsony lángon, fedő alatt.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mikor puhára főtt (összesen kb. 40 perc alatt – ez a rizsfüggő, ezért nézd meg a csomagoláson az ajánlott főzési időt), akkor levesszük a tűzhelyről.
A 4 evőkanál reszelt parmezánt, valamint a vajat hozzákeverjük a kész rizottóhoz és a finomra vágott petrezselyemzöldet a tetejére szórjuk. Melegen tálaljuk.
Váljék egészségedre!
Hogyan legyél sikeres életmódváltó?
Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.
„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”