Spárgás rizottó

Szerző:

Ha nem próbáltad még ki a fehér, hántolt rizs helyett a barna rizst, akkor ezzel a rizottó recepttel nyugodtan megteheted, mert nem lesz feltűnő a különbség, és máris teljes értékű ebédet varázsoltál az asztalra.

Elkészítési idő

50 perc (15 perc előkészítés + főzési idő)

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma 
  • 250 g barna rizs 
  • 600 ml víz
  • 200 g friss fehér spárga
  • 300 g friss zöld spárga (Természetesen elkészíthető, csak fehér vagy csak zöld spárgából is (akkor is összesen 500 g kell belőle))
  • só, bors 
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál vaj 
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés menete

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 2 evőkanál hidegen sajtolt olajban megpároljuk. Ehhez adjuk a megmosott 250 g barna rizst és a 600 ml enyhén sós vízben felteszünk főni. Amikor forrni kezd alacsony fokozaton fedő alatt 25 percig főzzük tovább (épphogy csak forrdogáljon). 

A spárgát megmossuk (a fehéret meghámozzuk!). A végéről az elöregedett, fásabb részt, ha szükséges levágjuk, majd kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

A spárgát a 25 perc elteltével a rizshez keverjük és további 15 percig főzzük vele együtt, alacsony lángon, fedő alatt.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mikor puhára főtt (összesen kb. 40 perc alatt – ez a rizsfüggő, ezért nézd meg a csomagoláson az ajánlott főzési időt), akkor levesszük a tűzhelyről.

A 4 evőkanál reszelt parmezánt, valamint a vajat hozzákeverjük a kész rizottóhoz és a finomra vágott petrezselyemzöldet  a tetejére szórjuk. Melegen tálaljuk.

 

    Váljék egészségedre!

    Hogyan legyél sikeres életmódváltó?

    Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

    „Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”

     

    Buják Éva I bujakevi.hu