Zöldborsós szendvicskrém

Szerző:

Kevés zöldség van, amiért a gyerekek rajonganak, de a nyers, zsenge cukorborsó méltán lett az egyik kedvenc.

Előnye a finom édes ízén túl az, hogy sokféleképpen, ízletesen elkészíthető és mivel kitűnően alkalmas a fagyasztásra, így egész évben rendelkezésre áll.

A szendvicskrém receptjét lentebb találod.

A zöldborsóról egy kis ízelítőt pedig itt olvashatsz.

Elkészítési idő

10 perc

Hozzávalók 4 főre

  • 250g zsenge zöldborsó (szezonban friss, különben mélyfagyasztott)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom leve (mindenképpen bio minőségű)
  • 2 evőkanál olíva olaj (hidegen sajtolt)
  • 1 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
  • néhány mentalevél apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • bagettszeletek

Az elkészítés menete

  1.   A borsót sós, forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük (blansírozzuk). Aztán leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
  2. A fokhagymát átpasszírozzuk, majd a citromlével és az olivaolajjal együtt a borsóhoz adjuk.
  3. Aprítógépben vagy botmixerrel krémesre keverjük. Sóval, borssal, valamint a parmezánnal ízesítjük.

TIPP:

Bagettszeletek egyik oldalát serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk. A zöldborsós szendvicskrémet rákenjük és apróra vágott friss mentalevéllel díszítve fogyasztjuk.

Váljék egészségedre!

Hogyan legyél sikeres életmódváltó?

Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.

„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”

 

Buják Éva I bujakevi.hu