Zöldborsós szendvicskrém
Kevés zöldség van, amiért a gyerekek rajonganak, de a nyers, zsenge cukorborsó méltán lett az egyik kedvenc.
Előnye a finom édes ízén túl az, hogy sokféleképpen, ízletesen elkészíthető és mivel kitűnően alkalmas a fagyasztásra, így egész évben rendelkezésre áll.
A szendvicskrém receptjét lentebb találod.
A zöldborsóról egy kis ízelítőt pedig itt olvashatsz.
Elkészítési idő
10 perc
Hozzávalók 4 főre
- 250g zsenge zöldborsó (szezonban friss, különben mélyfagyasztott)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve (mindenképpen bio minőségű)
- 2 evőkanál olíva olaj (hidegen sajtolt)
- 1 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
- néhány mentalevél apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- bagettszeletek
Az elkészítés menete
- A borsót sós, forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük (blansírozzuk). Aztán leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
- A fokhagymát átpasszírozzuk, majd a citromlével és az olivaolajjal együtt a borsóhoz adjuk.
- Aprítógépben vagy botmixerrel krémesre keverjük. Sóval, borssal, valamint a parmezánnal ízesítjük.
TIPP:
Bagettszeletek egyik oldalát serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk. A zöldborsós szendvicskrémet rákenjük és apróra vágott friss mentalevéllel díszítve fogyasztjuk.
Váljék egészségedre!
Hogyan legyél sikeres életmódváltó?
Ebből a 6 ajándék videóból megtudod, hogy hogyan kerüld el az életmódváltás 5 leggyakoribb buktatóját és legyél sikeres életmódváltó azáltal, hogy megérted mit csinálj, hogyan csináld és miért érdemes végigmenni az úton.
„Az életmódváltás bonyolult, ha nem áll össze a rendszer, mert hiányzik a megfelelő információ és a puzzle bizonyos darabjai.”